Görüşlerim-Röportaj 1

SEDA İNANBAK / Röportaj 1

Soru-Cevap

1-Sana göre dünya nasıl bir yer ve nasıl olmalı..?

...Hımm
Bana göre Dünya istenildiği zaman 'Cennete' dönüştürülebilecek bir yer. Aynı zaman da insanların 'Cehenneme' çevirdiği bir yer! Bu kadar hırs, kıskançlık, ego savaşı olmasaydı eminim Dünya bizim Cennetimiz olurdu...

2- Hayat görüşün Var mı? Nasıl açıklarsın?

Bir hayat görüşüm var evet..
İnsanların eşit hak paylaşımı demokrasi ve özgürlükte yaşayabilmesi görüşündeyim fakat buna bir engel var! Bizler insan olarak eşit yaradılmışız (Renkler ayrımcılık gözetmez) bana göre.. Ama Metafizik varlıklarımız iyi yada kötü olarak ayrılıyor, zaten problemde burada başlıyor.! Evet bir Hukuk sistemi olması şart, şart da! Kimin kontrolünde olacak bu sistem? Adalet Adalet Adalet... Kim bu kadar adaletli? Hepimiz insanız ve hatalar yapıyoruz. Ama bu dünya da insanlar tozu dumana katıyor..! Küçük hataları geçtik artık kimsenin kimseye saygısı yok, kimsenin emanetine sahip çıkmayı bırakın, hakkına malına tecavüz yasal hak olmuş Dünya da! Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..! Problem büyük..
Teknoloji'nin geliştiği bir çağdayız belki yeni bir yazılım türü düzen getirebilir.. 
Mesela Yapay Zeka yazılımı geliştirilebilir..

3- Yapay Zeka'yı tehlikeli buluyor musun? Onunla ilgili düşüncelerin var mı?

Yapay Zeka da tıpkı kullandığımız diğer her şey gibi dozunda kullanıldığı sürece faydalı ama dozunu arttırdıkca tıpkı yediğimiz gıdalar gibi bizi zehirler. Yani püf noktası dozunu ayarlamakta.. bana göre insanlıga fayda sağlar.. bazı düzenlemeler yapmak gerekiyor.
Mesela; Bu Adalet konusunda yazılım gelistirilebilir, mahkemelerin yükü hafifler ve Sağlık sektöründe kullanılabilir vs.. gibi çok yelpazesi var fakat bir tehlike görüyorum! İnsan hayatına müdahele var! Ve bunu yapay zeka ile yapıyorlar.. insanların mahremiyet alanı kalmadı. Bunun önüne geçilmezse ileride çok büyük yozlaşma ve insanlığa çöküş dönemi yaşatır. Çünkü insanlığın en temel kuralı Ahlaklı, Erdemli olmaktır.!
(Bana Göre!!)

4- Kendini tanımlamak isteseydin neler söylerdin? 

Bu soruyu kendime çok sormuşluğum vardır.
-Ben Kimim?.... kimim ben? Kim?
Bir insanı dar kalıplara sıkıştırmak, birkaç cümleyle tanımlara sığdırmak bana biraz dar görüşlülük gibi geliyor! Toplum bunu cok iyi kullanıyor.. yani herkes herkesi kalıplara sokarak şekil veriyor ve hayatlarımızı o tanımlamalarla sürdürüyoruz sadece 3 cümlelik insanlarmışız gibi.. bunu kabulleniyoruz. Koşullu şartlanma ile.. maalesef ! Ben bu kalıpları kırmak için çok uğrastım başta en yakınım ailem, komşular, büyüklerimiz ve herkes... seni tanımlamak isterler. Ama ben ''İNSAN'' olarak varlığımızla, ruhumuzla, görünmez enerji auramız ve öteki varlık alemimizle kalıplara sığdırılamayacak kadar çok katmanlı olduğumuzu düşünüyorum ve biliyorum!! 
Yani kısacası insan anlatılmaz yaşanır..;)

Seda İnanbak





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAYAT ENERJİ HATLARI

FOKUS